Kitesurfen Kaapverdië | Salamansa authentiek houden
De bekendste Kaapverdië eilanden voor kitesurfen zijn Sal en Boa Vista. Sao Vicente is een authentiek Kaapverdisch eiland nog niet ontdekt door kitesurfen. Door Sao Vicente en Santo Antao te combineren een vakantie krijg je meer om te doen en te zien.
kitesurfen kaapverdie,kitesurfen sao vicente,kitesurfen kaapverdië
16322
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16322,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Salamansa authentiek houden

Hoe kunt U helpen om Salamansa authentiek te houden?

Ons dorp, Salamansa, ligt bij de kitesurf spot. Wij zijn trots op ons strand en van ons dorp Ik werkte voor Marc en Ola (Kitesurf NOW) omdat ze gerdreven zijn om een bijdrage te leveren aan de lokale bevolking, om Salamansa voor de lokale bevolking te houden en om de spot authentiek te houden. Wij proberen steun te geven aan deze missie.

De meeste van onze vrienden en familie in ons dorp zien graag dat buitenlanders plezier hebben op ons strand en op het water. Tegelijkertijd, wij zijn ongerust over het feit dat buitenlandse bedrijven overnemen. Op andere eilanden zoals Sal, controleren buitenlandse bedrijven het toerisme en overwoekeren ze de dorpjes zoals Santa Maria met zeer beperkte voordelen voor de lokale bevolking (Het meeste geld gaat terug naar Europa, managementjobs gaan naar buitenlanders, en laagbetaalde banen naar Kaapverdianen van andere eilanden. Door prijzen die omhoog schieten worden de kinderen van de locals gedwongen ergens anders te wonen).

 

Onmiddellijk nadat Kitesurf NOW is gestopt, zijn buitenlanders gestart om te informeren over de aankoop van huizen in Salamansa. Minimaal 3 personen, één uit België, één uit Zwitserland en één uit Frankrijk zijn van plan om hun (kitesurf?) center op Salamansa strand te zetten. Eén van hen (Zwitsers) is al begonnen met de bouw van een goed, kwasi modern ogend gebouw midden op het strand. Wij zijn zeer verontrust over deze ontwikkelingen. Banen zullen verdwijnen door buitenlanders, geld zal naar het buitenland gaan en op de lange termijn zullen onze kinderen het niet kunnen veroorloven om grond/een huis te kopen in hun eigen dorp!

Wat kunt u doen om Salamansa authentiek te houden?

•geef ons alstublieft de kans om u te helpen met kitesurfen en met eten en drinken te dienen
•laat ons weten waar we kunnen verbeteren. We weten dat we nog veel moeten leren

EnglishFrench