Kitesurfen Kaapverdië | Openbaar vervoer in Sao Vicente
Openbaar vervoer in Sao Vicente, Kaapverdië
openbaar vervoer,sao vicente
15844
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15844,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer voldoet niet aan de eisen voor buitenlanders. Toch is het mogelijk om bij je bestemming te komen en terug te komen. Meestal zijn er 2 keuzes: 1) met een taxi verlies je het minste tijd (maar betaal je 10x meer) 2) door de hiace te nemen kan je ervaring opdoen met de locals maar zal je meer tijd moeten nemen (vinden van de hiace, wachten tot de hiace vol is, meeerdere keren onderweg stoppen voor in- en uitstappen), maar voor minder geld.

Taxis

Het kost 1000 CVE (ongeveer 10 euro) om van Mindelo naar Salamansa (kitesurf spot) te gaan (enkel, tijdens de dag). De avond tarieven zijn hoger. In Mindelo zijn taxis de hele dag en avond makkelijk te vinden. Zwaai naar the taxi en hij zal stoppen (als er plaats is). Buiten Mindelo is het nagenoeg onmogelijk om een taxi te vinden dus belangrijk om je iets van te voren te regelen om terug in Mindelo te komen. Omdat het kitesurf centrum in Salamansa niet langer bestaat is het beter om met de taxi chauffeur van te voren een tijd af te spreken zodat hij je weer kan ophalen (neem pen en papier mee on misverstand te voorkomen). NB Als je de weg kwijtraakt in Mindelo: neem een taxi. Een rit binnen de stad kost alleen maar 150 CVE (1.50 euro).

De hiace (mini-busje)

De grootste uitdaging om de hiace te nemen is weten waar ze vertrekken, waar ze naartoe gaan en wanneer ze vertrekken. Om ze te vinden, is het beste om naar Praca Strel te gaan. Ze rijden vrijwel de hele dag, behalve lunch-tijd (middag- 14:00). Om de juiste hiace te vinden op Praca Strela, zeg aan iemand van de lokale bevolking waar je naar toe wilt (bv. Salamansa voor het kitesurfen). Een enkele rit kost 100 CVE (1 euro). Als je eenmal de juiste hiace gevonden hebt en er in size, ben bereid om te wachten (soms tot 30min) totdat the bus vol zit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ola@kitesurfcaboverde.com

Date

May 10, 2015

Category
Transport
About This Project

Deze informatie is het resultaat van meerdere jaren van ervaring in Sao Vicente om klanten te helpen om van A naar B to komen.

EnglishFrench