Kitesurfen Kaapverdië | Het Kaapverdisch eiland Sao Vicente: vakantie met een brede keuze aan dingen om te doen
Kaapverdië heeft veel meer te bieden dan alleen zon en zee. Een bezoekje aan Sao Vicente en Santo Antao doet je beseffen dat er veel dingen te doen en te zien zijn.
sao vicente cabo verde,sao vicente,sao vincente,vakantie sao vicente,sao vicente vakantie,mindelo
16124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16124,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Carnaval-MindeloKaapverdië (officiële naam Cabo Verde) bestaat uit 10 bewoonde eilanden maar de meeste vakanties zijn toegespitst op twee van hen.
De meeste bezoekers komen terug van hun vakantie op deze eilanden (Ilha do Sal en Boa Vista) met de indruk dat Kaapverdië vooral warm weer en mooie stranden biedt. De Kaapverdische eilanden hebben veel meer te bieden!
Een combinatie van een verblijf op twee eilanden in het bijzonder, Sao Vicente en Santo Antao krijgt de smaak van het echte, authentieke Kaapverdië.
Deze eilanden bieden zo veel om te doen en te zien (en horen).
De muziek in de stad Mindelo in Sao Vicente, de wandelingen in Santo Antao…
Meer ideeën en praktische informatie over Sao Vicente en Santo Antao) vindt u hieronder.

Comfortable-BreezeHet weer in Sao Vicente (en Kaapverdië in het algemeen) is comfortabel hele jaar behalve de regentijd (Augustus – Oktober).

In de maanden November tot Juni, schommelen de dag temperaturen tussen de van 22C en 25C, terwijl de nacht temperatuur daalt met 4C.

Zee temperaturen variëren van 22C naar 24C, zodat alles wat je nodig hebt is een shorty.

Het wind seizoen begint eind Oktober en eindigt eind Juni met windsnelheden van >4 BFT meer dan 90% van de dagen, blaas de wind the hele dag meestal 16-18 knopen.

Weersomstandigheden zijn perfect voor sportvissen in April – Juni en voor duiken, in de maanden Juli tot Oktober. Als u wilt genieten van Santo Antao terwijl het nog groen is, is de beste periode Oktober – Februari.


Lees meer over het weer en activiteiten per maand ….

TAPHet vinden van gunstige vluchten naar São Vicente tegen een redelijke prijs is een grote uitdaging.

Hier volgen een aantal tips om het gemakkelijker te maken voor u om de beste vluchten naar São Vicente te vinden:

  • Ben bereid om te vliegen op een bepaalde dag van de week (bijvoorbeeld als u aandringt op op zoek naar een vertrek op vrijdag is het zeer waarschijnlijk dat ere ar alleen maar slechte vluchtmogelijkheden zijn)
  • Zoek naar vluchten met TAP
    (& Star Alliance vluchten) met een verbinding in Lissabon
  • Voor vluchten met TACV: de maatschappij lijkt nu vaak geldproblemen te hebben met als resultaat – plotselinge annulaties met vetragingingen >24 uur.
  • Zoek naar 2 aparte vluchten: één vliegend naar Amsterdam of Parijs, verbinden met TACV de tweede vlucht met TACV naar Sao Vicente.
  • Als vliegtijd van groot belang is voor u, raden wij af om met een charter (goedkope) maatschappij in Sal te verbinden met een lokale vlucht naar Sao Vicente.
  • Als je kunt vliegen vanaf Parijs, overweeg dan de vlucht van TACV via Praia.
  • Als u kunt vliegen vanaf Amsterdam, overweeg dan de rechtstreekse vlucht met Transavia in Oktober – April.

Lees meer …..

Exploring-Santo-AntaoDe enorme bonus waarover Sao Vicente beschikt is dat er behalve mooie stranden en mega kitesurf condities, ook zijn de vele andere dingen te doen zij en dat er veel te zien is.

Mindelo is de culturele hoofdstad van Kaapverdië gekenmerkt door koloniale gebouwen en beroemd om de muziek..

Voor adembenemende uitzichten, steile bergen met groene vegetatie (en zelfs kleine watervalletjes): Santo Antao is de moeite waard om de 1 uur durende reis per veerboot vanaf Sao Vicente te nemen.

Een ontdek van het landschap van São Vicente is beloond met een prachtig uitzicht vanaf de bergen over de stranden.

Voor degenen die graag in of op het de water zijn: surfen, windsurfen, duiken en sport vissen behoren tot de mogelijkheden.

Lees meer over dingen te doen in São Vicente en andere Kaapverdische eilanden …

Road-between-Mindelo-SalamansaHoe vind ik de weg naar de kitesurf spot op Salamansa (afgebeeld op rechts)?

Waar is het eiland Sao Vicente?

Overigens: waar zijn de Kaapverdische eilanden?

Laten we beginnen met de Kaapverdische eilanden. Vanuit Europa, neem een rechte lijn naar beneden zuid, langs de Canarische Eilanden. Vliegtijd vanuit Parijs, Londen, Amsterdam is bijna 6 uur.

Om u een idee te vormen van hoe ver ten zuiden de eilanden zijn: ze zitten op de lijn tussen Senegal en de Caribische eilanden.

São Vicente en Santo Antao zijn de eilanden die het verst in het noordwesten liggen end die het meeste vangen van de passaatwinden en de golven van de grote oceaan tijdens de winter (Santo Antao) en de zomer (Sao Vicente).

Salamansa, de belangrijkste kitesurf spot ligt op ongeveer 10km ten oosten van de hoofdstad Mindelo. Een 30 minuten durende route over de bergen van Sao Vicente.

Zie de kaarten …

Lady-preparing-mealWij zijn meer bewust van veiligheid door rapportages over terroristische aanslagen, ontvoeringen en ziekte-uitbraken (zoals ebola).

Kaapverdië is een vreedzaam, democratisch land. De overgrote meerderheid van de bevolking is Katholiek.

De algemene houding van de inwoners is om relaxed to blijven en te genieten (no stress). Groeten, zoals “Tut cool” en “Tut tranquil” zijn aan de orde van de dag.

Voor besmettelijke ziekten, zoals Hepatitis, HIV, Malaria, Ebola: Kaapverdië net zo veilig beschouwd als u land van herkomst in Europa. Vaccinatie vóór u op reis gaat is niet vereist.

Ere zijn geen gevaarlijke of giftige insecten en dieren.

Integendeel, in zee, zijn er haaien en soms zelfs baracudas. In de vele jaren van monitoring is er één geval van een haai aanval geregistreerd (een toerist vroeg aan lokale vissers om verse vis in stukken in de oceaan te gooien om er vervolgens zelf in te duiken om de haaien te zien op een eiland bekend voor het broeden van haaien).

Lees de verslagen ….

EnglishFrench